Checklist betrouwbare ontstoppingsbedrijven

Checklist betrouwbare ontstoppingsbedrijven


Misschien heeft u er onlangs ook van gehoord of over gelezen in de media: misleidende ontstoppingsbedrijven. Helaas wordt er hier de laatste tijd regelmatig melding van gedaan. U blijft als gedupeerde achter met een torenhoge rekening die vaak meteen in cash voldaan moet worden en daarbovenop is uw rioleringsprobleem niet (goed) opgelost. Iets dat u natuurlijk liever wilt voorkomen.

U kunt misleiders vaak herkennen aan niet kloppende of soms zelfs geheel afwezige bedrijfswebsites, het ontbreken van bedrijfskleding en bussen zonder bedrijfsbestickering. Hoe u ze nog meer kunt herkennen? Wij geven u graag een aantal handige tips.

- Bel geen 085 nummer

Dit zijn over het algemeen call centers of zogeheten lead generators. Een lead generator is een website waarachter de mensen zelf geen rioleringswerkzaamheden uitvoeren, maar de opdracht tegen een vergoeding weer doorverkopen aan andere bedrijven. Hierdoor kan de prijs erg oplopen. Zoek daarom altijd naar vooraf vermelde prijzen op de website het het bedrijf. Onze tip is om altijd op zoek te gaan naar een rioleringsexpert in uw eigen regio.

- Zoek referenties

Overal op internet zijn referenties te vinden. Als u twijfelt over een bedrijf waarmee u contact op wilt nemen, zoek dan eerst even naar ervaringen van mensen die u voorgingen. Type de bedrijfsnaam in op Google en check aanbevelingen op social media.

- Vraag naar een vast telefoonnummer

Als u een bedrijfstelefoonnummer heeft, kunt u eenvoudig de bedrijfsgegevens controleren. Zo weet u snel of u te maken heeft met een betrouwbare partij of misleiders.

- Informeer naar vaste prijzen

Eigenlijk hanteren alle ontstoppingsbedrijven vaste tarieven per uur en voor voorrijkosten. U mag hier altijd naar vragen, zo komt u niet voor onverwachte kosten te staan.

- Check de kleding en bedrijfsbus

Monteurs van gerenommeerde ontstoppingsbedrijven dragen altijd bedrijfskleding en de bus waarmee ze komen is voorzien van kenmerken van het bedrijf, bijvoorbeeld bestickering.

- Betaal nooit meer dan €110,- per uur incl. voorrijkosten

Gemiddelde bedragen per uur inclusief voorrijkosten liggen tussen de €90,- en €110,-. Dit is onder andere afhankelijk van de regio waar u woont. Als extra toeslag voor de avonduren kunt u over het algemeen rekenen op +50%, voor in de nacht en op zondag +100%.

- Zoek een KvK en btw-nummer op de bon

Wanneer u te maken heeft met een malafide bedrijf, laten ze u vaak bij binnenkomst meteen een werkbon tekenen. Hierop staan geen KvK of btw-nummer.

We hopen dat onze checklist je handvatten geeft bij het kiezen van een betrouwbaar ontstoppingsbedrijf. Kom je er toch nog niet helemaal uit en wil je zeker weten dat je kiest voor betrouwbaarheid? Neem dan contact op met een van de rioleringsbedrijven die zich aan hebben gesloten aan ons netwerk. Deze vragen allemaal eerlijke tarieven en leveren 24/7 service. Vul hier uw postcode in en vind in één overzicht de betrouwbare ontstoppingsbedrijven in uw regio.